© pxDesign.se SiteLock
lördag, 09 augusti 2014 19:28

Sommarresa 2014

Östra Vingåkers hembygdsförening.

49 medlemmar gjorde den 29 juli en resa”i det blå”, som blev en tur i Östergötland. Det första stoppet var Lantbruksmuseet i Ljusfallshammar, där vi kunde titta på traktorer, vagnar, redskap av alla slag, symaskiner, tvättmaskiner osv , allt väckte många minnen hos oss alla. Kaffe och smörgås smakade bra.

Sedan fortsatte vi till Charlottenborgs slott i Motala, som hade anknytníng till Östra Vingåker genom släkten Lewenhaupt. Carl J. Lewenhaupt, född på Charlottenborg 1664, var farfar till den Claes Lewenhaupt, som ärvde Claestorp efter sin faster, grevinnan Stromberg.

Här fanns flera olika utställningar: Dockskåp, konst, en stor samling av uppstoppade fåglar och det mest intressanta var jungfru Isbergs sniderier i trä. Helt otroliga!

Efter lunch nere i Motala hamn, gick färden vidare till sjön Tåkern, där vi besökte det nya Naturum, som invigdes för två år sedan. Vi fick information om byggnaden och utställningen av en mycket kunnig guide, och fick se en film om naturen och fåglarna vid Tåkern. Ett besök där kan verkligen rekommenderas.

Eftermiddagskaffet drack vi utanför Mjölby och kom sedan hem till Katrineholm vid sjutiden, varma, men mätta på upplevelser och belåtna.

Senast ändrad måndag, 14 december 2015 21:31