© pxDesign.se SiteLock
onsdag, 07 maj 2014 19:11

Valborg 2014

Valborgsmässofirande vid Boda kvarn

Trots kyliga vindar och regnhot hade närmare 250 personer sökt sig till Boda kvarn för att hälsa våren välkommen, säkert också med förhoppning att få träffa vänner och bekanta. Och får man inte höra ”Vintern rasat …” eller ”Längtan till landet”, som visan egentligen heter, blir man kanske besviken. Men det fick vi och flera andra mer eller mindre kända vårmelodier framförda av Östra Vingåkers Kyrkokör, som med säker hand leddes av Helena Hellström.

Många hade passat på att bänka sig inne i magasinet med kaffe och hembakat och kanske hade man också låtit en varm korv eller två slinka ned under kvällen.

Vår nya ordförande Cecilia Indebetou Lennartsson inledde sitt vårtal med att tacka för förtroendet att få leda hembygdsföreningen under de kommande två åren, ett uppdrag som hon ser fram emot med tillförsikt. Genom en händelse hon själv varit med som ung i New York ville hon påvisa hur mycket hembygden kan betyda och hon såg nu fram emot alla kommande aktiviteter i föreningen. Utöver sommarens program satsar vi tillsammans med Forssjöbuss, Beckershof och Claestorp på att få visa upp vår vackra bygd, som har mycket kultur att erbjuda, liksom ett rikt djur- och fågelliv, vackra sjöar och hagar och så Boda kvarn, förstås.

Cecilia riktade våra blickar mot den fina, lilla vårdkasen, som speglade sig så vackert i vattnet ute på sin flotte och avslutade sitt tal med ett fyrfaldigt leve både för våren och vår framtid på landsbygden och även för kungen på hans födelsedag. Ett tack från oss alla framfördes av förre ordföranden Bengt Olsson.

Senast ändrad tisdag, 15 december 2015 09:59