© pxDesign.se SiteLock

Vi behöver fler som kan hjälpa till vid vår hembygdsgård

...med underhåll av byggnader, gräsklippning, servering. som funktionärer etc.

Ring gärna någon i styrelsen.

Buss till Boda Kvarn

Till medlemsträffarna på torsdagar, under sommaren 2019 ordnar föreningen tillsammans med Forssjö Buss transporter mellan tätorten och Boda kvarn.

 

  • Från Wallins Bil 16.45
  • Floragatan (mitt emot Akuten) 16.50
  • Torget 16.55
  • Strandgården 17.00
  • Källmogatan 17.05.

 

Hem 15 min efter programmet. Kostnad 30 kr t o r.

 

fredag, 09 juni 2017 09:58

6 juni 2017

Det röda lilla soldattorpet Kungsholm med svenska flaggan och all grönska runt omkring bjuder på en idealisk inramning om man vill fira vår nationaldag på ett enkelt och opretentiöst sätt.

Lägger man så till kyrkokörens generösa utbud av sommartoner och alla färgglada hembygdsdräkter från olika delar av vårt land (samt en norsk dräkt) kunde man inte annat än njuta under den blå himlen.

Årets högtidstalare Cecilia Björk bjöd på ett varierat och uppskattat högtidstal, där hon redogjorde både för sitt och Katrineholms kommuns engagemang i kulturen inom kommunen och hur hon hamnat ute på landsbygden efter många år i Stockholm. Tillsammans med sin man driver hon ett arkitektföretag, vilket bidrog till att hon ganska snart efter sin flytt till Julita runt år 2000 blev tillfrågad av Jan Larsson, dåvarande kommunstyrelseordförande, om hon var hugad att driva kommunens kulturfrågor som ordförande i kulturnämnden.

 

Tack till alla som bidragit till dagens firande, alltifrån kör till bänkbärare, framfördes av vår ordförande Cecilia I. Lennartsson, innan besökarna - ett åttiotal - kunde börja ägna sig åt att sällskapa med varandra och sina kaffekorgar.

Text: Mari-Anne Mokvist
Foto: Edward Wdowski

Senast ändrad fredag, 09 juni 2017 10:05