© pxDesign.se SiteLock

Vi behöver fler som kan hjälpa till vid vår hembygdsgård

...med underhåll av byggnader, gräsklippning, servering. som funktionärer etc.

Ring gärna någon i styrelsen.

Buss till Boda Kvarn

Till medlemsträffarna på torsdagar, under sommaren 2019 ordnar föreningen tillsammans med Forssjö Buss transporter mellan tätorten och Boda kvarn.

 

  • Från Wallins Bil 16.45
  • Floragatan (mitt emot Akuten) 16.50
  • Torget 16.55
  • Strandgården 17.00
  • Källmogatan 17.05.

 

Hem 15 min efter programmet. Kostnad 30 kr t o r.

 

tisdag, 11 november 2014 18:55

Arkivens dag

Arkivens dag 8 november 2014

Ett 30-tal personer passade på att besöka vårt Arkiv under lördagen. Det fanns möjlighet att titta på delar av Alvar Roséns intressanta sockenfilm sedan 1950-talet och vår fina fotosamling. Man tog även tillfället i akt att ställa frågor om fastigheter och personer i socknen och inhandla våra skrifter. Besökarna fick också värma sig med en kopp kaffe/te, kakor och godis innan det var dags att ge sig ut i den kylslagna höstluften.

Under dagen fick vi en gåva i form av ett antal kartor. Däribland en vacker färgglad karta med texten ”Charta över Säteriet GÖTHBOHL, BÅNNERÅD, BACKA, ÖDESDAHL, GLOPPHÄLLA, RAMSNÄS, BLÅSNÄS, Stubbetorp, Botorp, Knutsdahl, Hofmanstorp och Hultstugan under Claestorp, uti Östra Vingåkers socken, Oppunda Härad och SÖDERMANLAND. Till Hagar och Skogsmark transporterad från 1778 års Charta öfver Bånneråds Bohlbya mark, men Åker och Äng afmätta åren 1816 och 1817 af B Graff.” En beskrivning över mätningarna 1817 bifogades.

Vi som tog emot våra gäster och försökte svara på frågor var Ingegärd, May, Ros-Marie och Solweig.