© pxDesign.se SiteLock

Vi behöver fler som kan hjälpa till vid vår hembygdsgård

...med underhåll av byggnader, gräsklippning, servering. som funktionärer etc.

Ring gärna någon i styrelsen.

Buss till Boda Kvarn

Till medlemsträffarna på torsdagar, under sommaren 2019 ordnar föreningen tillsammans med Forssjö Buss transporter mellan tätorten och Boda kvarn.

 

  • Från Wallins Bil 16.45
  • Floragatan (mitt emot Akuten) 16.50
  • Torget 16.55
  • Strandgården 17.00
  • Källmogatan 17.05.

 

Hem 15 min efter programmet. Kostnad 30 kr t o r.

 

tisdag, 11 juni 2013 17:40

Sveriges Nationaldag

Sveriges Nationaldag 2013, Kungsholm

Traditionsenligt har Sveriges Nationaldag firats vid Kungsholm. Anna-Britta Carlstrand hälsade hundratalet deltagare välkomna och konstaterade att det var tjugoförsta (21) gången som vi träffas för att lyssna till kyrkokören, högtidstal, flaggparad och trevlig samvaro vid kaffeborden. De flesta ansiktena kände Anna-Britta igen från tidigare år men en hel del nya hade också hörsammat inbjudan. Ett särskilt välkomnande fick årets högtidstalare Ingegärd Jonsson, mycket aktiv i Hembygdsföreningen, och Kyrkokören under ledning av Helena Hellström.

Efter att kören sjungit ett par sånger tog Ingegärd vid och berättade att hon är uppvuxen vid Långvik, Strångsjö, Träffade en pojke från Björneberg så hon har verkligen sina rötter i Östra Vingåkersmyllan trots att hon sedan många år är bosatt i Närke. Ingegärd tog oss med på en resa genom tiden där hon berättade om hur man firade Svenska Flaggans dag förr genom att skolorna i socknen samlades vid kyrkan för lekar och även ett allvarsord från prästen. Ingegärd avslutade med att läsa dikten Sommar i Södermanland, skriven av Ingegärds moster Alice Johansson, samt utbringade ett leve för Sverige och framtiden. Unisont sjöngs Du Gamla Du Fria.Kören sjöng ytterligare några sommarsånger och så var det dags ge sig hän åt innehållet i kaffekorgen. Ännu en härlig och gemytlig hembygdsträff var till ända!