© pxDesign.se SiteLock

Kontakt

Postadress
Värmbols Bruk
Dalvägen 13 B
641 53 KATRINEHOLM

 

Telefonnummer
0150-527 18

070 0859375

 

E-postadress
ostra.vingaker@telia.com

 

 

På Östra Vingåkers Kyrkogård finns ett antal gravar som är utsedda till Kulturgravar. Gravarna är från olika tidsepoker. Den äldsta är från 1845 och den yngsta från 1962. Med detta urval vill vi spegla hur utseende och utformning har skiftat under årens lopp. För att göra det mer intressant har vi försökt att berätta lite om dem som ligger i dessa gravar: Vad de hade för familj, var de kom ifrån, dödsorsak m.m. För denna information har vi bland annat använt olika arkiv, kyrkogårdens gravböcker och vad folk berättat. Det vi hittills har funnit finns i den pärm som du hittar till vänster innanför grindarna till kyrkogården.

Ta med dig pärmen på en kulturgravsvandring. Läs i pärmen om dem som vilar under kulturgravarna och försök med fantasins hjälp sätta dig in i hur och under vilka omständigheter dessa personer levde.

Pärmen uppdateras uppdateras fortlöpande. Därför är pärmens innehåll inte en färdig produkt. Felaktigheter och oklarheter kan förekomma. Om du hittar något sådant, eller har ytterligare upplysningar om de vars namn står på kulturgravarna, blir vi i Östra Vingåkers hembygdsförening synnerligen tacksamma om du delar med dig av dina kunskaper antingen via e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller via vår hemsida

En kulturgrav blir K-märkt, och får aldrig tas bort. Den kommer att skötas av kyrkogårdsförvaltningen. Förutsättningen för att en grav ska bli K-märkt är att den inte har något gravbrev eller något motsvarande avtal. Det skall således inte finnas någon ”ägare” till graven.