© pxDesign.se SiteLock
torsdag, 12 september 2019 10:20

Sockensyn 1 sept

Sockensyn 2019-09-01

En grupp på 30 deltagare samlades vid kyrkan för vidaretransport mot Forsa Bruk. Vädret såg lite oroligt ut men den tappra skaran såg ändå fram emot besöket.

Vid Forsa Bruk berättade Anders Andersson en del historier från sin ungdom och utvecklingen av verksamheten vid spiksmedjor, pappersbruket och ”Karossen”. 

Cecilia Indebetou Lennartsson berättade i hällande regn och åska om tillkomsten av den nya bron, och hur man löst de ekonomiska problemen.

Ett något reducerat och blött gäng fortsatte till Claraberg för fika och behövlig värme och upptorkning. Under fikat berättade Roger Lennartsson om Mörkhultas utveckling på senare tid. Han beskrev de svårigheter som utvecklingen av landsbygden står inför idag.

Text: Roger Lennartsson

torsdag, 12 september 2019 09:51

Medlemsträff 29 aug.

Skrivet av

 

Årets sista medlemskväll kan man väl säga var sommarens clou vid Boda kvarn, för nog vände humöret uppåt när man fick lyssna till JaZZt for fun’s gladjazz. Sångerskan Elin Jauring glittrade med sin röst och skojade med publik och orkester så det stod härliga till. I sångduetten Margit (Margie) visade hon och trummisen Marcus Olsson att det inte heller saknas skådespelartalanget i bandet. Efter några svängiga och välkända låtar som Honey Suckle Rose och On the sunny sida of the street hade också klarinettisten Kalle Olsson hittat ut till Boda kvarn och kunde medverka till att det svängde ännu mer. Bandet, som kommer från Arboga, grundades för ett antal år sedan av vingåkerssonen och veterinären Lage Bellström (banjo och gitarr).

 

Ett stort tack för sommarens härliga stunder vid Boda kvarn till alla dem som jobbat hårt för att genomföra arrangemangen.

Text: Mari-Anne Mokvist

 

 

torsdag, 12 september 2019 09:45

Medlemsträff 22 aug.

Skrivet av

 

Trubaduren och sångaren Bo Krister gav en uppskattad föreställning med sång och musik från många populära musikgenrer. Han inledde med ett par Elvis-låtar och gav oss bl.a. smakprov på allt från Johnny Cash till Dan Andersson och Sven-Ingvars, innan han avslutade med Jokkmokk-Jokkes Gulli-Gullan, då han också lyckades få med sig publiken i refrängen. Publikantalet var denna regniga kväll 130 personer, som tycktes gilla kökets smörgåsar, vilka tog slut i ett nafs. Som vanligt ett välfyllt prisbord, som resulterar i att lottringarna blir lättsålda.

Text: Mari-Anne Mokvist

 

torsdag, 12 september 2019 09:29

Medlemsträff 15 aug

Skrivet av

Fantastisk kväll med fullt med publik och underbar underhållning av Åsa Sjöberg och Marcus Östlund.

Sida 1 av 32