© pxDesign.se SiteLock

Kontakt

Postadress
Värmbols Bruk
Dalvägen 13 B
641 53 KATRINEHOLM

 

Telefonnummer
0150-527 18

070 0859375

 

E-postadress
ostra.vingaker@telia.com

 

 

Skylt HallonstuganCirkelverksamheten "Forskning Hembygden" startade för ca 20 år sedan. Deltagrna har vandrat i markerna för att kartlägga torp där endast grunderna eller andra spår efter bebyggelse finns kvar. Kyrkböckerna har registrerats i arkivets dator. Där hittar vi människorna som bodde i torpen och ibland också intressanta anmärkningar som prästerna noterade.

Lokala kartor har tagits fram av duktiga för detta orienterare. Kartorna finns i de skrifter som ÖWH utarbetat och låtit trycka. Till försäljning finns fortfarande: Grevinnornas Kokbok, Historien om Bodaholm, Östra Vingåkers indelta soldater samt senast utgivna Bonneråds Bolby.

Aktuellt tema är "Kvarnar i Östra Vingåker". Vi tecknar deras historia med inriktning på ett bildspel som kommer att visas vid Boda kvarn.

Årets forskning koncentreras kring Mölnhult och Sjöholms rote. Vi har redan samlat mycket material, men vårens arbete blir nya utflykter för ytterligare materialinsamling som tillsammans med övrigt material ska sammanställas till en ny skrift.

Ledare för forskningsguppen är Ann-Margret Eriksson.